We are
rebellion
monkey

Creatief bureau voor merkidentiteit,
merkstrategie en merkcommunicatie.
merkstrategie
Caption this

Brenda naar Rebellion Monkey?
Wat is dat voor apenkool?

Rebellion Monkey. Een creatief bureau voor merkidentiteit, merkstrategie en merkcommunicatie.

Rebellion Monkey maakt de merkenjungle inzichtelijk, toegankelijk en toepasbaar. Wij zetten jouw merk neer als een totaalbeleving met relevante waarden voor je klanten en medewerkers. Of het nu gaat om het vinden van de kern van jouw bedrijf of om het maken van sterke communicatie uitingen, we hebben alle kennis in huis.

Net als bij 2x woordwaarde zijn daarbij alle communicatiemiddelen geoorloofd. Ook de kennis, kwaliteit en creativiteit waar Brenda voor staat, zie je bij ons terug. Brenda zelf natuurlijk ook, plus een paar voor jou nieuwe gezichten.

The monkey pack

Ons team_6

Marloes Besemer

Trends, marketing en strategie
…kan moeilijk stilzitten. Dat verklaart waarom ze naast merkstrateeg en marketingcommunicatie specialist ook gediplomeerd trendwatcher is. Binnen Rebellion Monkey stopt ze deze energie in trends-marketing-strategie. Ze kijkt samen met jou als opdrachtgever hoe een merk, product, dienst of organisatie vanaf de basis verder uitgebouwd kan worden tot een sterk merk waarvan je zegt: “Ja, dit is precies zoals wij zijn.”

Roland Zanen

Strategie, concept en design
…weet de juiste toon aan te slaan. De juiste tone of voice en tone of visual welteverstaan. Door zijn rustige en observerende houding weet Roland tot de kern te komen. Hij vertaalt de essentie van jouw merk naadloos in een heldere en inspirerende jungleproof strategie met matchende visuele uitingen.

Eveline Zwaan

Online marketing, design en DTP
…is altijd vrolijk! Wordt enthousiast van het designen van toffe middelen, offline en online. Met haar onuitputtende creativiteit visualiseert ze jouw ideeën naar verschillende communicatiemiddelen waar je blij van wordt.

Gerhardine Breur

Projectmanagement
…regelt echt alles! Laat haar maar rennen, regelen, bellen en mailen. Zij is de spil tussen opdrachtgevers en onze creatieve monkeys. Zij zorgt ervoor dat de planning op rolletjes loopt en de gemaakte afspraken nagekomen worden. Een hele kunst om alle bananen in de lucht te houden, maar dat kan zij!

Johnny de Gelder

Copywriting, content en online marketing
…klimt graag op de apenrots. Daar heeft-ie een perfect uitzicht, en ziet hij kans om jouw dromen en wensen tot in de finesses uit te stippelen. Zo brengt hij jou waar jouw klanten actief zijn. Met zijn vurige passie voor fotografie, marketing en tekst zorgt hij voor de juiste boodschap richting de buitenwereld!

Nils Witte

Creative Designer
…is altijd op zoek naar de juiste balans in vorm en functie. Schakelt net zo makkelijk tussen offline en online, als in communicatie middelen. Met oprechte interesse en een grote portie enthousiasme en  creativiteit, wijst hij jou de weg in de jungle van sterke merken.

Kennismaken?

Marloes en Gerhardine onderhouden graag het contact en zullen fungeren als vaste contactpersonen voor alle opdrachten. We komen graag met Brenda langs om kennis te maken. Wij zorgen voor iets lekkers bij de koffie! 

Waar we energie van krijgen

We bring a curious and bright mentality to your organization.

We are rebellious enough to implement new and clear ideas to move your brand forward.

creating together is our biggest value.

Wat we doen.

Welcome to
our jungle

In de ondoordringbare jungle van merken bouwen geldt het recht van het sterkste merk!
Om een merk te bouwen die de wetten van de jungle beheerst en weet welke paden bewandeld moeten worden moet je je soms aanpassen; vanuit een andere invalshoek naar jouw merk kijken. Rebellion Monkey is heerser in de jungle van merken bouwen. Wij weten welke wetten er gelden en welke paden leiden naar een sterk merk. Is jouw merk sterk genoeg? Heeft jouw organisatie (nog) waarde voor haar klanten en medewerkers? Let the adventure begin!

Brand Value

Brand Value is de dieperliggende waarde van jouw organisatie. Wat betekent het merk voor jouw klanten en medewerkers. Kortom waar voeg je waarde toe! Hoe wil jouw organisatie haar klanten en medewerkers verder helpen? Het geheim: stelling durven nemen en daar pal achter blijven staan. En ja, een uitgesproken positionering zorgt ervoor dat niet iedereen zich kan identificeren met jouw merk. Maar de mensen die dat wel doen, voelen zich ook veel meer verbonden. Liever iets middelmatigs en inwisselbaars dat de meeste mensen best oké vinden, of iets verfrissend anders waarvoor jouw doelgroep alleen bij jou terecht kan? Your choice.

Brand Identity

Deze brand identity bestaat uit twee kleinere lagen die logisch uit elkaar voortvloeien: de core identity en de visual identity.

Core identity
Dit is de identiteit van jouw organisatie. Deze is bepalend hoe je zaken aanpakt, hoe je met klanten om gaat en waar je als organisatie voor staat. Het gaat over het DNA van jouw organisatie zoals kernwaardes, de visie, missie en persoonlijkheid. Het bepalen van je kernwaarden is allang niet meer een kwestie van een brainstormsessie met het management. Het gaat er juist om hoe je het merk intern laat leven onder je medewerkers. Door ze deel uit te laten maken van het proces en de verandering, maak je van hen je eerste ambassadeurs die jouw DNA uitdragen in alles wat ze doen.

Visual identity
Vervolgens gaan we de core identity van jouw organisatie doorvertalen naar een visuele identiteit. Hoe draag je je merk en bijbehorende waarden naar buiten uit als merk? De visuele identiteit is een beschrijving van de visuele elementen die de kern van het merk vormen. Dat gaat verder dan het kiezen van een kleurenpalet en logo. Het gaat over tone of voice en visual, beeld, geluid, associaties en alle andere dingen die duidelijk maken wie jij bent.

Brand Strategy

We weten inmiddels wie je bent, wat je doet en hoe je dat uitstraalt. Strategie gaat over het bepalen van de propositie en positionering van het merk.

Positionering gaat over de positie die jouw merk wil innemen in het brein (perceptie) van jullie doelgroep. Een propositie is de belofte, die aan de doelgroep gedaan wordt, over de waarde die van een product of dienst mag worden verwacht.

Daarvoor moeten we natuurlijk eerst weten wie jouw klanten zijn. Via welke kanalen komen we ze tegen, wat zijn hun behoeftes? We doen een nulmeting om te zien waar je nu staat en bepalen samen met jou waar je naartoe wilt. Vervolgens zetten we de route uit om die doelstelling te bereiken.

Brand Communication

Je hebt een strategie bepaald, maar een strategie is niets zonder communicatie. Tijd voor actie! Nu gaan we nadenken over hoe we jouw merk onder de aandacht brengen tijdens de klantreis van jouw klant. Bouwen aan een sterk merk begint bij merkbeleving; content die een emotie oproept en de connectie maakt met jouw merk. Creëer content die past bij jouw doelgroep. Maar het belangrijkste is; maak jouw campagnes en content op basis van relevante inzichten!

Onze klanten

We made these brands
king of their jungle

Jungle news live and direct

Alleen de sterkste merken blijven overeind. Daarom brengen wij jou graag in beweging. Blijf op de hoogte van onze activiteiten.

We-share-bananas
Cookies & Bananas

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat, nemen we aan dat je dit begrijpt.